08Jan2023

La Jeunesse zet vele leden in de gesponsorde bloemetjes van “Ambianze Bloem en Sfeer”

Op de Allereerste plaats wenst het koor U een gelukkig, gezond en muzikaal jaar toe!

La Jeunesse zet vele leden in de gesonsorde bloemetjes van "Ambianze Bloem en Sfeer".

Donderdag 5 januari 2023, werd de Algemene Ledenvergadering van Koor La Jeunesse gehouden, waarbij er positief terug gekeken werd op het afgelopen jaar, omdat er weer gezongen mocht worden en hoopvol werd er vooruit geblikt naar de toekomst. De vergadering begon met een champagne-toast, waarbij alle leden een fijn 2023 en veel gezondheid werd toe gewenst. Er werd natuurlijk ook stilgestaan bij Henk Snaphaan, met zijn prachtige basstem, die hen in 2022 ontvallen is. De vergadering werd druk bezocht en de verslagen van alle commissies werden besproken. Zo valt het op dat dit koor nogal wat commissies heeft, waarbij dus veel leden actief betrokken zijn. Zo deden verslag de financiële commissie, koorcommissie, kledingcommissie, muziekcommissie en natuurlijk had ook het bestuur haar verslag secretariaat, penningmeester en toekomstvisie, wat besproken diende te worden met alle leden. Als punt 16 op deze vergadering kwamen de prachtige gesponsorde boeketten van “Ambianze” tevoorschijn en werd als eerste Gerrie Govers van harte gefeliciteerd met haar Koninklijke onderscheiding die zij ontving, tijdens de Kerstklokkenloop voor al haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor de Loonse gemeenschap. Daarna werd onze terechte “vrijwilliger van het jaar” Jan Bernard Koolen in het zonnetje gezet. Hij heeft zich met tomeloze energie ingezet bij het adverteren, zoeken, begeleiden en benoemen van een nieuwe dirigente en toetseniste en het organiseren van een eindejaar-avond in de kapel van De Vossenberg, voor leden, aanhang en vrijwilligers en waarbij ook de bewoners werden getrakteerd op een mini-concert. Jan Bernard werd ook bedankt voor zijn bereidheid het bestuur en commissies te ondersteunen. Hierna werd de rommelmertcommissie bedankt voor hun inzet de afgelopen 25 jaar, want in 2022 is er besloten te gaan stoppen met deze activiteit. Natuurlijk worden er bij een Algemene Ledenvergadering ook altijd een aantal jubilarissen gehuldigd. Het gouden lidmaatschap was er voor Simon van Boxtel, Michel Dingemans en Tilly Koolen. Robijn [40 jaar] was er voor Angelie Voogd, Angelique van Heijst en Mieke Aussems en Mariëlle van der Bijl ging voor koper. La Jeunesse gaat er dit jaar een “werkjaar” van maken, om de nieuwe dirigente en toetseniste de tijd te geven alle nummers en partijen “eigen” te maken. Er zijn dan ook nog geen optredens gepland maar er wordt hard aan gewerkt om U weer eens muzikaal te gaan ontmoeten. Heeft U interesse om La Jeunesse een warm hart toe te dragen w.b.t. financiële sponsoring of in natura, mail dan naar: koorlajeunesse@gmail.com en ze gaan graag met U in gesprek wat zij en U voor elkaar kunnen betekenen.

    

 

 

 

Laatste Blog Posts

19Nov2023

Top herfstconcert door La Jeunesse en 20Something!

Afgelopen vrijdagavond 17 november 2023 was het zover. Na een lange tijd, door epidemie periode en dirigentenwissel bij La Jeunesse, werd het optreden van La Jeunesse samen met 20Something een feit. Ze hebben een prachtig mooi concert gegeven in een uitverkochte zaal in de Gildenbond in Kaatsheuvel. Veel gerepeteerd en lang naar uitgekeken en het was voor beide koren heerlijk om (samen) te zingen.

Het concert werd gepresenteerd door moeders en dochters uit beide koren. Hiermee werd de titel van het concert ‘GENERATIONS CONNECT’ en de band tussen La Jeunesse en 20Something nog eens heel zichtbaar......

Lees verder
19Oct2023

La Jeunesse en 20 Something In Concert!

La Jeunesse en 20Something hebben zolang beiden bestaan een goede connectie en mooie geschiedenis. Een aantal leden van 20 Something zijn kinderen van de leden van La Jeunesse.

Om de band tussen beide koren nog eens te bevestigen geven ze samen een herfstconcert genaamd GENERATIONS CONNECT......

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions