08Jan2023

La Jeunesse zet vele leden in de gesponsorde bloemetjes van “Ambianze Bloem en Sfeer”

Op de Allereerste plaats wenst het koor U een gelukkig, gezond en muzikaal jaar toe!

La Jeunesse zet vele leden in de gesonsorde bloemetjes van "Ambianze Bloem en Sfeer".

Donderdag 5 januari 2023, werd de Algemene Ledenvergadering van Koor La Jeunesse gehouden, waarbij er positief terug gekeken werd op het afgelopen jaar, omdat er weer gezongen mocht worden en hoopvol werd er vooruit geblikt naar de toekomst. De vergadering begon met een champagne-toast, waarbij alle leden een fijn 2023 en veel gezondheid werd toe gewenst. Er werd natuurlijk ook stilgestaan bij Henk Snaphaan, met zijn prachtige basstem, die hen in 2022 ontvallen is. De vergadering werd druk bezocht en de verslagen van alle commissies werden besproken. Zo valt het op dat dit koor nogal wat commissies heeft, waarbij dus veel leden actief betrokken zijn. Zo deden verslag de financiële commissie, koorcommissie, kledingcommissie, muziekcommissie en natuurlijk had ook het bestuur haar verslag secretariaat, penningmeester en toekomstvisie, wat besproken diende te worden met alle leden. Als punt 16 op deze vergadering kwamen de prachtige gesponsorde boeketten van “Ambianze” tevoorschijn en werd als eerste Gerrie Govers van harte gefeliciteerd met haar Koninklijke onderscheiding die zij ontving, tijdens de Kerstklokkenloop voor al haar jarenlange inzet als vrijwilligster voor de Loonse gemeenschap. Daarna werd onze terechte “vrijwilliger van het jaar” Jan Bernard Koolen in het zonnetje gezet. Hij heeft zich met tomeloze energie ingezet bij het adverteren, zoeken, begeleiden en benoemen van een nieuwe dirigente en toetseniste en het organiseren van een eindejaar-avond in de kapel van De Vossenberg, voor leden, aanhang en vrijwilligers en waarbij ook de bewoners werden getrakteerd op een mini-concert. Jan Bernard werd ook bedankt voor zijn bereidheid het bestuur en commissies te ondersteunen. Hierna werd de rommelmertcommissie bedankt voor hun inzet de afgelopen 25 jaar, want in 2022 is er besloten te gaan stoppen met deze activiteit. Natuurlijk worden er bij een Algemene Ledenvergadering ook altijd een aantal jubilarissen gehuldigd. Het gouden lidmaatschap was er voor Simon van Boxtel, Michel Dingemans en Tilly Koolen. Robijn [40 jaar] was er voor Angelie Voogd, Angelique van Heijst en Mieke Aussems en Mariëlle van der Bijl ging voor koper. La Jeunesse gaat er dit jaar een “werkjaar” van maken, om de nieuwe dirigente en toetseniste de tijd te geven alle nummers en partijen “eigen” te maken. Er zijn dan ook nog geen optredens gepland maar er wordt hard aan gewerkt om U weer eens muzikaal te gaan ontmoeten. Heeft U interesse om La Jeunesse een warm hart toe te dragen w.b.t. financiële sponsoring of in natura, mail dan naar: koorlajeunesse@gmail.com en ze gaan graag met U in gesprek wat zij en U voor elkaar kunnen betekenen.

    

 

 

 

Laatste Blog Posts

26Jan2024

La Jeunesse zet tijdens hun A.L.V. enkele leden in de bloemetjes!

Tijdens de Algemene Jaarvergadering van La Jeunesse in de Gildenbond werd er weer gezamenlijk terug geblikt op het vorige jaar en vooruit gekeken naar wat 2024 zal gaan brengen.

De mooie succesvolle uitvoering in november samen met 20Something werd nog eens aangehaald en ook het warme samenzijn onder de Kerstboom bij Van Gorp Uitvaartzorg werd als zeer aangenaam besproken. Het werken met een andere dirigente en de toetseniste die weer terug was van haar zwangerschapsverlof gaf het koor in 2023 weer nieuwe energie! Natuurlijk bleek ook de open repetitieavond een succes te zijn geweest, dus zeker voor herhaling vatbaar. Alle commissies mochten hun zegje doen, dus de koorcommissie, muziekcommissie, kledingcommissie, financiële commissie en kascontrolecommissie maakten hier dankbaar gebruik van......

Lees verder
17Dec2023

La Jeunesse zingt bij de Kerstboom vol sterren!

Bij het Patronaat, bij van Gorp Uitvaartzorg, in Kaatsheuvel staat een grote Kerstboom, die iedereen kan vullen met doorzichtige kerstballen, zodat een prachtige kerstboom vol sterren wordt.  Een heel mooi initiatief!

Afgelopen zaterdag 16-12-2023 heeft La Jeunesse bij de Kerstboom vol Sterren mooie Kerstliederen ten gehore gebracht. Als verrassing had Van Gorp Uitvaartzorg een prachtige Cheque voor La Jeunesse om haar te steunen! Dank je wel!.....

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions