23Apr2021

La Jeunesse alweer een jaartje minder jeugd en een terugblik uit de oude doos!

Op 15 mei 1970 werd de eerste noot gezongen door het [toen nog] jongerenkoor La Jeunesse. De repetitieruimte was op camping Duinlust. Nu 51 jaar later zijn we thuis in De Gildenbond, alwaar we al meer dan een jaar, met tussenpozen,  niet zijn geweest. In die 51 jaar waren er meer honken voor ons. “De Kinkenpolder”, “Het Hoventje”, “De KWJ”, en  “De Bosvaert”.  Natuurlijk waren we ook “thuis” in de Sint Jozefkerk, waar we maandelijks de H. Mis opluisterde. Aan deze mooie tijd hebben we daar vorig jaar rondom het gouden jubileum als herinnering  een mooi bankje neergezet. Ga er rustig eens opzitten om te mijmeren aan die tijd van toen.

Ook ik ben eens in de tijd van toen, de oude doos van herinneringen gedoken. Deze stond nog op zolder en in deze Coronatijd, ga je wel eens wat ruimen en terugblikken. Wat een mooi boek kunnen we open slaan van 50 jaar samen muziek maken, vergaderen, plannen en uitvoeren en evalueren. Vele notulen werden er toen nog getypt en de fouten eruit gehaald met typ-ex, maar deze maken we zeker ook na 50 jaar niet openbaar!

Wat kwam ik zoals tegen? Heel veel dvd’s met foto’s erop van het gospelconcert in de kerk van de H. martelaren, het  40 jarig jubileumconcert Proud uit 2011. Ook het 25 jarig jubileumconcert dat gehouden werd in de toenmalige Werft. De Kookshow uit 2003 en optredens bij Villa Pardoes. Ook affiches van The Night of Harmonie met Margriet Eshuijs, Henk Poort en Corne Klijn. Redactionele stukken die in het Weekjournaal en in De Maasroute geplaatst werden. Zo zat er ook een tussen van een optreden  met Sophia’s Percussie in het Apollo Theater uit 1993 dat ik de contacten moest onderhouden met de eigenaar Jan Smit. Dan kwam het zeker goed! Op deze plaats staat nu een prachtig appartementencomplex.

Nog verder geneusd en vond ook een boekje van Het meezingfestijn uit 2007, tijdens een van de prachtige pleinfestivals. Een optreden met The Big Fresh Band samen met de Harmonie, ook in het Apollo Theater. In Koningshoeve en Intratuin in Rosmalen traden we op rondom de Kerstdagen en natuurlijk mochten we ook vele bruiloften en uitvaarten zingen. Tevens vind ik nog oude lijsten van sponsoren en zelfgemaakte Kerstkaarten. Ook het maandelijkse info-bulletin waarin alle leden geïnformeerd werden over het reilen en zeilen van de club. Advertenties als we weer eens op zoek waren naar nieuwe leden of een nieuwe dirigent[e] en de mooie flyers waarmee we onze sponsoren wisten te binden. Ook negatieven van vele foto’s die later gedigitaliseerd zijn.

Een hele leuke poster waarop en een jonger La Jeunesse te zien is, samen met The Young Ones in de tuin van een grote boerderij van 2 van onze leden, waar later een koude, maar oh zo sfeervolle Kerstviering gehouden werd. Dat maakte een hele warme indruk, ondanks onze bevroren tenen. 

Dan hebben we het nog niet gehad over de repetities, rommelmerten, de jaarlijkse opening en sluiting van het camping seizoen op Vinkeloord, de uitstapjes, kerstconcerten, optreden in de kapel op de Vliegbasis etc. maar daarover later meer. We wilden eerst deze herinneringen weer eens met jullie delen en laten bezinken. Hierbij willen we ook graag Drumband Prins Maurits nog van harte feliciteren met hun 45 jarig jubileum! Ook daar hebben wij mooie herinneringen aan en we staan we zelfs met een nummer op hun uitgebrachte elpee.

Wij kunnen, net zoals velen, nog niet samen komen om ons glas te heffen op het 51 jarig bestaan, maar we gaan er zeker een feestje van bouwen….weliswaar…..on-line!            

Groetjes en ik houd jullie op de hoogte van het verdere uitspitten van de oude doos!  M.A.

Laatste Blog Posts

25Nov2021

LA JEUNESSE laat U weten….

LA JEUNESSE lat u weten....

Dat hun jaarlijkse ROMMELMERT verzet gaat worden naar het najaar en dat ze ontzettend blij zijn met de opbrengst van de Rabo Club Support......

Lees verder
25Oct2021

10 jaar Kerstklokkenloop Loon op Zand

Op de eerste plaats feliciteren het bestuur en alle leden van koor La Jeunesse de organisatie van de Kerstklokkenloop met hun 10-jarig jubileum. Een prachtige prestatie van het bestuur en alle vrijwilligers. Durf en vastberadenheid zijn de sterke kwaliteiten geweest waardoor de Kerstklokkenloop kon groeien, vernieuwen en verdiepen.

Koor La Jeunesse heeft, op uitnodiging van de organisatie, in alle voorgaande negen edities graag zijn bijdrage geleverd. Eerlijk gezegd werd in de programmering van het Kerstrepertoire er van te voren al een beetje rekening mee gehouden......

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions