20Jul2020

La Jeunesse sluit het seizoen toch feestelijk af!

Na 4 maanden elkaar niet gezien te hebben, niet samen gezongen, gefeest en gesproken, werd het toch mogelijk gemaakt om het jubileum seizoen feestelijk af te sluiten.

Donderdag 9 juli werd iedereen verwelkomt bij “’t Zusje” door Abraham en Sara, want het koor bestond  immers 50 jaar. Hans, de eigenaar van de brasserie had gezorgd voor koffie met iets lekkers erbij, waarbij iedereen op gepaste afstand binnen kon zitten, want het weer was in het begin van de avond regenachtig.  Er werden volop “Corona-ervaringen” gedeeld en andere ditjes en datjes. Rond 20:30 uur kwam Wethouder Jan Brekelmans het koor verrassen met een felicitatie , prachtige bloemen voor ieder lid en een oorkonde voor het gehele koor.  De volgende tekst is erop te lezen:

Toegekend aan Koor La Jeunesse vanwege het 50 jarig bestaan van uw vereniging op 15 mei 2020. 1970-2020  Met erkenning en waardering voor de wijze waarop gedurende 50 jaardoor de leden van het koor op passievolle en hoogstaande wijze koormuziek ten gehore werd gebracht. Zowel de leden zelf als het luisterend publiek mochten daar al deze jaren van genieten. Ondertekent door secretaris a.i. Dhr A. de Kroon en Burgemeester Hanne van Aart.

Ook feliciteerde de wethouder de 2 leden die vanaf het eerste uur betrokken zijn geweest bij la Jeunesse: Mirjam Smits en Els Dingemans. Vol trots poseerden zij met deze prachtige oorkonde. Hij zal een gepaste plaats gaan krijgen.

Als klap op de vuurpijl werd het koor later op de avond naar buiten geroepen, inmiddels was het droog geworden en stonden 12 leden van 20something in de startblokken om een verrassingsoptreden te verzorgen.  Zij zongen 3 prachtige nummers voor La Jeunesse wat uiteraard enthousiast ontvangen werd. Dankjewel 20something voor dit prachtige gebaar en ook jullie hebben je eigen geplande concert uit moeten stellen vanwege de Corona en dit verplaatst naar 10 april 2020.

Omdat het weer inmiddels prima was om buiten te blijven, werd hier dankbaar gebruik van gemaakt tot 23:00 uur. Natuurlijk hoorde hier ook een hapje en een drankje bij.  Bij het huiswaarts gaan kreeg ieder lid nog een lekker gezond schaaltje tomaten mee waarop de volgende tekst te lezen was:   

 “Met heel veel disciplines en lekkere gezonde vitamines, mag je tussen het volhouden door, best wel even rusten hoor.

Een hele fijne vakantieperiode, dat is wat wij iedereen van harte toewensen en blijf gezond!

 

 

Laatste Blog Posts

22Dec2020

Kerstgroet La Jeunesse

Koor La jeunesse wenst u allen hele fijne feestdagen en een mooi , gezond en vooral muzikaal 2021!

Laten we elkaar volgend jaar weer muzikaal ontmoeten!.....

Lees verder
02Dec2020

Aflassing jaarlijkse Rommelmert La Jeunesse

La Jeunesse laat met pijn in het hart weten dat hun 27ste Rommelmert  geen doorgang kan vinden wegens het Corona, wat roet in het eten gooit. Zij kunnen de nodige maatregelen niet treffen om voor de klanten en hun hulptroepen een veilige markt te verzorgen.  Het is bekend dat er ontzettend veel kleine sponsoren altijd bereid zijn om een gift te doen voor het Rad van Avontuur wat daar jaarlijks draait. Daar zijn wij hen dan ook zeer dankbaar voor, maar het rad staat komende 28 februari toch echt even stil. Omdat we ook geen vaste opslagruimte hebben, kunt U uw overbodige  spullen helaas ook niet bij ons afgeven de komende maanden. We hopen in 2022, in het nieuwe normaal,  de zaal van De Gildenbond weer vol met spulletjes en met publiek te krijgen.

Helaas hebben wij ook al onze optredens van december moeten cancelen, omdat er nog steeds niet in een groep gezongen mag worden. Gelukkig worden er achter de schermen nog digitale lessen gegeven, waaraan vele koorleden deelnemen. Zo blijven we toch nog betrokken met elkaar. Ook is de uitslag van de Rabo Clubsupport dit jaar op een speciale on-line manier gebracht, door Christel de Laat. We zijn weer ontzettend blij met dit mooie bedrag, waarvoor dank aan iedereen die gestemd heeft op La Jeunesse. Wij wensen iedereen,  ondanks het hardnekkige virus, het allerbeste toe met uzelf, uw familie en uw onderneming.  Hou vol, maar vooral; blijf gezond en probeer er nog een mooie decembermaand van te maken......

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions