24Apr2020

Een koninklijke onderscheiding voor onze Els, al 50 jaar lid van La Jeunesse

Vrijdagochtend 24-04-2020, om 10.25 uur kreeg Els een bijzonder telefoontje van burgemeester Hanne van Aart. Els ontving een lintje vanwege o.a. haar 50 jaar lidmaatschap bij La Jeunesse. Helaas door het Corona-tijdperk, gebeurt de officiële uitreiking later dit jaar. Het bestuur heeft de aanvraag gedaan omdat Els zich al 50 jaar inzet voor het koor. Ze heeft diverse bestuurs- en commissiefuncties bekleed. Ze heeft een grote stempel gedrukt op de ontwikkeling en koers van het koor, de laatste jaren meer in ondersteunende rol. In de jaren waarin het koor zich ontwikkelde, heeft ze zich ingezet voor de kwaliteit van muziek, de keuzes van repertoire en begeleiding van solistes. Zij zette zich in vanuit inhoudelijke kwaliteiten en muzikale overtuiging, bescheiden op de achtergrond maar tegelijk ook op de voorgrond met heel veel [solo]muziekstukken. Tijdens haar bestuurslidmaatschap heeft zij zich ingezet voor kwaliteit, behoud van het koor en nieuwe muzikale grenzen verkennen, m.a.w. de omwenteling naar het La Jeunesse van nu. 

Maar ook is zij vrijwilliger bij Stichting Maasduinen, Park Vossenberg in Kaatsheuvel. Ook is ze al jaren collectant en coördinator van de Nierstichting. 7 jaar lang vrijwilliger geweest bij Natuurmonumenten, met name Landgoed Huis ter Heide. Ook Unicef kan al 15 jaar op haar rekenen. Haar eigen vader heeft deze aanvraag tevens onderstreept, omdat Els  9 jaar lang mantelzorger is geweest voor haar zus en haar moeder. Kortom; een lieve vrijwilliger in hart en nieren en daarom vond Zijne Majesteit de Koning dat Els deze onderscheiding dit jaar verdiend had en is zij benoemd tot lid in de orde van Oranje Nassau. Els, nogmaals van harte gefeliciteerd! Graag hadden we in andere tijden met een groot aantal koorleden voor jou gezongen, dat hou je van ons tegoed. We  hopen dat je met veel plezier kunt terugkijken op deze verrassende, mooie feestelijke zonnige dag!

We hopen dat we nog heel lang van jou en jouw prachtige stem mogen genieten bij La Jeunesse. Proficiat, je hebt het verdiend!

 

Laatste Blog Posts

15May2020

Harmonie Kaatsheuvel feliciteert La Jeunesse!

.....

Lees verder
15May2020

Een mijlpaal voor La Jeunesse: 50 jaar!

Kaatsheuvel: Het jaar 2020 zou voor koor La Jeunesse, een bijzonder jaar worden en dat werd het, maar wel anders.

Afgelopen vrijdag, op 15 mei, bestond het koor 50 jaar. Een  mijlpaal die we zeker niet ongemerkt voorbij hebben laten gaan. Al op de vroege ochtend kwam het eerste appje in beeld op de telefoon. Een hele leuke collage, waar ieder lid op stond,  met zijn eigen beleving van 50 jaar La J. Toen ontplofte de telefoon zowat met lieve berichtjes.  Hierbij zaten felicitaties van eigen leden natuurlijk maar ook van collega muziekverenigingen, vrienden van La J en fans. Leuk dat er nog zoveel mensen aan ons hebben gedacht. Ook kwamen er muziekopnames, en  foto’s voorbij.  Ook op Facebook stroomden de felicitaties binnen. Erg gezellig om de feestelijke dag mee door te komen. Sommigen leden moesten gewoon werken, anderen waren naar de kerk in Elshout gegaan om een kaarsje op te steken en weer anderen zijn naar Landgoed De Hoeven gegaan waar postuum Albert Smits, lid vanaf het eerste uur, begraven is. Ieder lid beleefde deze dag dus op zijn eigen manier......

Lees verder

Onze Sponsoren

ontwerp en realisatie door Enviro Consult - Web Solutions